Març marca l’inici d’un esdeveniment esperat a la Segarra: la XV Marxa dels Castells. És considerada una obligació moral per a tots els segarrencs participar en aquesta marxa almenys una vegada a la vida. L’emoció i les sensacions experimentades al finalitzar la marxa són impressionants, creant records inoblidables per a tots els participants.

El calendari segueix amb el mes d’agost, amb la celebració del Dijous Gras el 29. Aquesta festivitat no només destaca per la seva importància cultural, sinó també per ser un esdeveniment on les dones són les protagonistes i els homes de la Segarra es reuneixen per a un sopar festiu. El General Favià lidera les tropes masculines cap a aquesta celebració, amb el Sub-comandante Dani i tota la tropa, rebent l’aplaudiment i el reconeixement de la comunitat.

Setembre és el mes de la Festa Major de Cervera, amb un inici oficial el divendres 20, que inclou el pregó a càrrec de Mònica Terribes, la jefa suprema de Catalunya Ràdio. El dissabte 21 destaca amb una cercavila pels carrers, una parada de gegants a la Plaça Major i una Carretillada organitzada pels Carranquers. El diumenge 22 continua amb el Seguici de Festa Major, amb una nova cercavila pels carrers i una espectacular actuació de castellers a la Plaça Major, reafirmant l’esperit festiu i la identitat local.

Finalment, novembre arriba amb una notícia destacada per als habitants de Cervera: el cerverí Marc Márquez es corona com a campió mundial de MotoGP. Malgrat la celebració s’ha vist afectada per la pluja, l’èxit esportiu del Marc Márquez no passa desapercebut, i la comunitat s’uneix per celebrar l’assoliment d’aquest campionat mundial.